Individuele voetreflexologie bij baby's 

 

 

 

De meest bekende soort reflextherapie voor kinderen en baby’s is voetreflexologie. Dit soort reflexologie bestaat uit het uitoefenen van druk op bepaalde punten op de voet. Dit kan helpen om de klachten van baby's te verlichten.

 De reden is dat voeten een groot aantal zenuwuiteinden bevatten die in verbinding staan met de rest van het lichaam.

Baby's kunnen erg gebaat zijn bij voetreflexologie, het helpt namelijk bij bekende kwaaltjes en pijntjes zoals krampjes, oorpijn, verkoudheid en andere veelvoorkomende problemen.

 

 

 

Ik leer jou aan hoe je op een natuurlijke en eenvoudige manier kwaaltjes zoals krampjes, oorpijn, onrustigheid, tandpijn kan verlichten.

Volgende onderwerpen kunnen aan bod komen in 2 sessies:
- voeding en spijsvertering (vb. krampjes)
- slapen en geruststelling (vb. kalmerend)
- algemeen welzijn (vb. oorpijn, keelpijn, tandpijn)

Na deze 3 onderwerpen is het nog mogelijk om al deze reflexpunten te leren lokaliseren op de handjes in een lesje 'peuter'reflexologie. Soms is het gemakkelijker om het handje van je bewegelijke baby/peuter te masseren dan een voetje. 

Praktisch:
Wat heb je nodig? Alles wat je denkt nodig te hebben voor de verzorging van je baby. Het favoriet speeltje en tutje kan natuurlijk niet ontbreken.
Enkel de voetjes van de baby worden ontbloot. 

Het kan zijn dat je baby'tje tijdens de sessie eventjes geen zin heeft, of honger heeft. Neem dan gerust een pauze voor een knuffelmomentje, slaapmomentje of voedmomentje. Je baby bepaalt hoe het lesje verloopt. Na afloop krijg je een cursus mee. Je kan dan thuis verder aan de slag. Er worden ook oefenvoetjes voorzien voor het geval je baby/peuter er totaal geen zin in heeft.

Voor wie:
Voor baby's vanaf 6 weken.

Duur:
ongeveer 45 min/sessie

Prijs
80 euro voor 2 sessies, cursus inbegrepen