Postpartummassage

 

Hoe mooi je zwangerschap en bevalling ook geweest zijn, het was hoe dan ook een zware tijd voor je lichaam. 

De eerste periode na de de bevalling, de kraamperiode of de postpartum tijd genoemd, is een fase van herstel en je kindje leren kennen. Hierin zijn rust, warmte en zelfzorg essentieel. Investeren in deze cruciale fase is een investering in de rest van het leven van je kindje en in jou als ouder. Dat doe je natuurlijk op een manier die bij jullie past. Misschien door new-born massage technieken toe te passen of door jezelf te laten verzorgen.

Jij staat in het middelpunt en is er aandacht voor jou, je bevalling en je herstellende lichaam.  In het bijzonder is er aandacht voor het buikgebied

 

 

 

Tijdens de bevalling heeft je lichaam een topprestatie geleverd en dus is in de postnatale fase herstel en ontspanning heel hard nodig. Massage kan hierbij op verschillende wijzes ondersteunend werken:

  • Zo stimuleert massage de bloedsomloop wat het vervoer van de benodigde voedingsstoffen en zuurstof naar alle cellen van het lichaam mogelijk maakt om je fysieke herstel te bevorderen.
  • Massage helpt daarnaast om de hormoonklieren na de bevalling weer in balans te brengen, wat kan bijdragen aan een stabielere hormoonspiegel en een stabieler mentaal gevoel.
  • In de postnatale fase gaat veel van je aandacht immers naar je baby en soms vergeet je jezelf misschien. Een massage kan je helpen om weer even bij jezelf te komen en te voelen wat jij nodig hebt.
  • Wellicht geef je (ook) borstvoeding en draag je je kindje veel, waardoor je schouders en nek wat vermoeid of stijf kunnen aanvoelen. Dit kan de massage voor je aanpakken zodat je je weer vrij kan bewegen.

Kortom, een postnatale massage helpt je om te ontspannen en zowel je fysieke als mentale herstelproces te ondersteunen. Tegelijkertijd heb je even tijd en ruimte voor jezelf en hoef je even niet te zorgen, maar mag je voor je laten zorgen!

 

Dit is een massage van het volledige lichaam met bijzondere aandacht voor het buikgebied.

 

 

 

 

Duur: 60 min of 75 min
Prijs: 60 euro / 70 euro