Postnatale massage

 

Hoe mooi je zwangerschap en bevalling ook geweest zijn, het was hoe dan ook een zware tijd voor je lichaam. 

De eerste periode na de de bevalling, de kraamperiode of het 4e trimester genoemd, is een fase van herstel en je kindje leren kennen. Hierin zijn rust, warmte en zelfzorg essentieel. 

Jij staat in het middelpunt en is er aandacht voor jou, je bevalling en je herstellende lichaam.  

 

Tijdens de bevalling heeft je lichaam een topprestatie geleverd en dus is in de postnatale fase herstel en ontspanning heel hard nodig. Massage kan hierbij op verschillende wijzen ondersteunend werken:

  • Zo stimuleert massage de bloedsomloop wat het vervoer van de benodigde voedingsstoffen en zuurstof naar alle cellen van het lichaam mogelijk maakt om je fysieke herstel te bevorderen.
  • Massage helpt daarnaast om de hormoonklieren na de bevalling weer in balans te brengen, wat kan bijdragen aan een stabielere hormoonspiegel en een stabieler mentaal gevoel.
  • In de postnatale fase gaat veel van je aandacht immers naar je baby en soms vergeet je jezelf misschien. Een massage kan je helpen om weer even bij jezelf te komen en te voelen wat jij nodig hebt.
  • Wellicht geef je (ook) borstvoeding en draag je je kindje veel, waardoor je schouders en nek wat vermoeid of stijf kunnen aanvoelen. Dit kan de massage voor je aanpakken zodat je je weer vrij kan bewegen.

Kortom, een postnatale massage helpt je om te ontspannen en zowel je fysieke als mentale herstelproces te ondersteunen. Tegelijkertijd heb je even tijd en ruimte voor jezelf en hoef je even niet te zorgen, maar mag je voor je laten zorgen!

Dit is een massage van het volledige lichaam met aandacht voor het buikgebied, indien gewenst.
Voor de massage is er steeds tijd om te bespreken wat je wel of niet wenst.

 

 

Duur: 60 min
Prijs: 60 euro
Beurtenkaart: 3 behandelingen voor 165 euro ( mix van alle behandelingen mogelijk, 1 jaar geldig)

Je baby'tje is ook welkom indien je geen babysit hebt. Laat het mij dan wel vooraf even weten zodat ik de ruimte kan aanpassen aan een extra bezoekertje. Het is handig om te komen op een tijdstip dat je baby'tje slaapt. Je kan me steeds bellen om een momentje af te spreken dat voor jullie het best past.