Welkom op aarde massage & massage tijdens de kraamperiode

 

 

 

 

De geboorte is ook voor je babytje een ingrijpende gebeurtenis. Niet voor niets wordt de geboorte vanuit het perspectief van de baby ook wel 'geboortetrauma' genoemd. Baby's verlangen naar geborgenheid en lichamelijke warmte. De overgang van het luxehotel in je buik naar de wereld is dan ook intens. Je baby heeft tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe leven buiten jouw warme lichaam.

Met deze 'welkom op de aarde' massage kan je de overgang voor je baby, van je buik naar deze aarde, verkleinen de eerste weken na de bevalling. Dit doen we door situaties na te bootsen die je baby nog kent uit de periode van in je buik om je baby een gevoel van geborgenheid en veiligheid te geven.

Dit gebeurt allemaal op een heel rustige, zachte manier zodat je baby niet te veel prikkels krijgt. Pas wanneer je baby 6/8 weken is, is gewone babymassage mogelijk.

 

Een aantal voordelen van deze massage:

- vermindering van darmkrampjes

- huilen minder

- stimuleert het immuunsysteem

- vallen sneller in slaap

- ....

In een sessie 'welkom op aarde massage' leer ik jou tijdens je zwangerschap hoe je jouw baby kan helpen aarden en een gevoel van veiligheid te schenken. Ik toon de massage voor op een pop. Door te kijken en na te bootsen leer je de eenvoudige technieken aan. Je krijgt een overzichtje mee zodat je thuis nog eens alles rustig kan nalezen.

 

Duur: ongeveer 30 minuten
Prijs: 30 euro, in combinatie met zwangerschapsmassage: 16 euro