Geen vrije plaatsjes meer in 2022. Plaatsjes beschikbaar vanaf januari.

Workshop voetreflexologie bij baby's en peuters

 

 

 

De meest bekende soort reflextherapie voor kinderen en baby’s is voetreflexologie. Dit soort reflexologie bestaat uit het uitoefenen van druk op bepaalde punten op de voet. Dit kan helpen om de klachten van baby's te verlichten.

 De reden is dat voeten een groot aantal zenuwuiteinden bevatten die in verbinding staan met de rest van het lichaam.

Baby's kunnen erg gebaat zijn bij voetreflexologie, het helpt namelijk bij bekende kwaaltjes en pijntjes zoals krampjes, oorpijn, verkoudheid en andere veelvoorkomende problemen.

 

 

Tijdens de workshops leer ik jou aan hoe je op een natuurlijke en eenvoudige manier kwaaltjes zoals krampjes, oorpijn, onrustigheid, tandpijn kan verlichten.

Tijdens de 2 workshops komen volgende onderwerpen aan bod:
- voeding en spijsvertering (vb. krampjes)
- slapen en geruststelling (vb. kalmerend)
- algemeen welzijn (vb. oorpijn, keelpijn, tandpijn)

Na deze 2 workshops is het nog mogelijk om al deze reflexpunten te leren lokaliseren op de handjes in een lesje 'peuter'reflexologie. Soms is het gemakkelijker om het handje van je bewegelijke baby/peuter te masseren dan een voetje. Indien je interesse hebt in een lesje 'peuter'reflexologie kan je dit laten weten via info@vroedvrouwenpraktijkderegenboog.be

Praktisch:

De workshops gaan door in kleine groepjes van 3 à 4. Er zijn matjes en zwangerschapskussens aanwezig. Water en versnaperingen zijn voorzien.
Wat heb je nodig? Alles wat je denkt nodig te hebben voor de verzorging van je baby. Het favoriet speeltje en tutje kan natuurlijk niet ontbreken.
Enkel de voetjes van de baby worden ontbloot. 

Het kan zijn dat je baby'tje tijdens de les eventjes geen zin heeft, of honger heeft. Neem dan gerust een pauze voor een knuffelmomentje, slaapmomentje of voedmomentje. Je baby bepaalt hoe het lesje verloopt. Na afloop krijg je een cursus mee. Je kan dan thuis verder aan de slag en tijdens de volgende les worden de puntjes nog eens herhaald.

Voor wie:
Voor baby's vanaf 6 weken.

Duur:
ongeveer 45 à 60 min / workshop 

Waar:
In de praktijk van vroedvrouwen De Regenboog: Brugsesteenweg 146a Blankenberge

Wanneer: 
Inschrijven + alle geplande lessenreeksen kan je raadplegen via: https://www.supersaas.be/schedule/De_Regenboog/Groepslesjes
Is de reeks waarvoor je je wenst in te schrijven volzet? Schrijf je dan zeker in op de wachtlijst want bij voldoende interesse worden er extra lesjes georganiseerd.


Prijs
44 euro voor 2 workshops, cursus inbegrepen