Babymassage

 

Babymassage

Heb je zin om in kleine groepjes te komen genieten van de lesjes babymassage? Een leuk momentje van quality-time met je baby en de mogelijkheid om andere mama's te ontmoeten.

Tijdens de babymassage leer ik je hoe je jouw baby een heerlijk verwenmoment kan schenken. Ik toon de massage voor op een pop. Door te kijken en na te bootsen leer je een massage aan.

Het kan zijn dat je baby'tje tijdens de les eventjes geen zin heeft, of honger heeft. Neem dan gerust een pauze voor een knuffelmomentje, slaapmomentje of voedmomentje. Je baby bepaalt hoe het lesje verloopt. Na afloop krijg je een cursus mee. Je kan dan thuis verder aan de slag en de massage eventueel aanleren aan de papa ;).

 

 

 

Praktisch:

De workshops gaan door in kleine groepjes van 3. Er zijn matjes en zwangerschapskussens aanwezig. Water en versnaperingen zijn voorzien.

Wat heb je nodig?
- alles wat je denkt nodig te hebben voor de verzorging van je baby: oa verversmateriaal, extra voeding,...
- het favoriet speeltje en tutje kan natuurlijk niet ontbreken.
- 2 handdoeken
- 2 tetradoeken
- zeiltje (meestal te vinden onderin de verzorgingstas), om onder de handdoeken te leggen, zo blijven de matjes beschermd
- massageolie, zo puur mogelijk (zonder parfum, bewaarmiddelen, ...) vb pure amandelolie
=> Waarom zo puur mogelijk?
De babyhuid is de meest tere, pure en gevoelige huid is die er is. De huid het grootste orgaan van je lijf. Zoals een muur van een huis bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf – regen, wind, kou en warmte -, beschermt je huidbarrière je tegen invloeden zoals irriterende stoffen en allergenen. Als je baby geboren wordt, is de huid eigenlijk nog niet helemaal "af". Hij is nog vol in ontwikkeling. Zo is de babyhuid ongeveer 5 keer zo dun als de huid van een volwassene. Direct na geboorte start de aanpassing van de babyhuid aan zijn nieuwe omgeving. Pas na 34 weken is de huidbarrière volledig ontwikkeld. Bestanddelen van huidproducten dringen om die reden makkelijker de babyhuid binnen dan bij een huid van volwassenen. Eczeem, roodheid, jeuk, irritatie,... kunnen daar het gevolg van zijn.

Voor wie:
Voor baby's vanaf 6 weken tot kruipleeftijd
Klik hier om te voordelen van babymassage te lezen.

Duur:
ongeveer 60 min. / workshop ( jullie baby'tje bepaalt hoelang het duurt ;) en afhankelijk van het aantal baby'tjes

 

Wanneer: 
De sessies gaan maandelijks door. De datums worden geregeld aangevuld:
16/6, 23/6, 26/7, 23/8

Waar:
Brugsesteenweg 146 A, 8370 Blankenberge, praktijk De Regenboog

 

Prijs:

22 euro per lesje, cursus inbegrepen 
of 28.5 euro inclusief flesje pure massageolie 'Konijntje zacht'

 

Aanbevelingen

Voor de eerste keer een les Babymassage gevolgd bij Eveline. Ik vond het zeer spannend omdat ik niet goed wist hoe mijn baby'tje erop zou reageren MAAR dankzij de zorgvuldige uitleg van Eveline hebben we er allebei ENORM van genoten! 
Alles wordt goed uitgelegd en getoond. Ongeacht dat ik de massage moest geven ben ik heel ontspannen naar huis gegaan & mijn baby heeft er de rest van de dag nog van genoten.
We kregen ook alle handelingen op papier mee naar huis zodat de papa deze ook kan leren. Super handig! 
Wat ook heel leuk was, is dat Eveline er zelf aan dacht om foto's te trekken zodat je de herinneringen goed kan vast leggen en kan tonen aan de papa. De foto's werden door Eveline getrokken met je eigen telefoon (indien je dit wenst)
Bij deze dus een echte aanrader om deze ervaring met je wondertje vast te leggen.

Deveny

 

Een babymassage-sessie stond gepland, maar die kon niet doorgaan wegens wijziging coronamaatregelen. Althans, niet in fysieke vorm. Evelien gaf ons de mogelijkheid om via een live webinar toch deel te nemen. Op zich was het nog praktisch, want onze kleine meid was op het geplande moment niet in topvorm. Evelien veerde heel flexibel mee en gaf aan dat we het konden herplannen op een rustiger moment. Bovendien kon ons hele gezin meevolgen en betrokken worden. De cursus die je achteraf doorgestuurd krijgt, is echt helpend voor je mombrain en zorgt dat je je baby'tje erna nog talloze keren kunt verwennen met een massage.

Aïsha, 

 

Voorwaarden rond terugbetaling:

Bij annuleren vóór de 14e dag voor de aanvang van de workshop wordt het bedrag terugbetaald.
Annuleren binnen de 14 dagen voor de start van de cursus wordt enkel terugbetaald indien er een medische reden is. 
Stopzetting tijdens de workshopreeks: wordt om geen enkele reden terugbetaald. 
Gemiste lessen worden niet terugbetaald. Je kan er steeds voor kiezen om de gemiste workshop mee te volgen met een andere groep.